Contacteer ons

Kilometervergoeding voor binnenlandse verplaatsingen met eigen wagen sinds 1 juli

Maakt uw personeel geregeld binnenlandse verplaatsingen met eigen wagen, waarbij ze wel degelijk prestaties leveren? Dan heeft de werknemer recht op een kilometervergoeding. Deze vergoeding wordt toegekend na indiening van een schuldvordering. Tenminste als hij voor de verplaatsing zijn eigen voertuig gebruikt en u daarmee akkoord gaat.

Verhoging kilometervergoeding voor professionele verplaatsing met privéwagen

Werknemers kunnen van hun werkgever een terugbetaling verwachten van de gemaakte autokosten wanneer hij een beroepsverplaatsing maakt met eigen wagen. Hierbij moet hij wel het bewijs van aard en de grootte van het bedrag kunnen aanleveren.

De fiscale en sociale administraties laten wel toe dat de werkgever de door de werknemer gemaakte kosten terugbetaalt op basis van een forfait. Dergelijke kostenvergoedingen zijn belastingvrij en niet onderworpen aan de sociale zekerheidsbijdragen. De forfaitaire kilometervergoeding wordt jaarlijks aangepast op 1 juli. Voor de periode van 1 juli 2017 tot 30 juni 2018 bedraagt de kilometervergoeding 0,3460 euro per kilometer.

Niet van toepassing op woon-werkverkeer 

Opgepast, de verplaatsing van de woonplaats naar de vaste plaats van tewerkstelling – en omgekeerd –  wordt als woon-werkverkeer beschouwd.

Als uw medewerker zich verplaatst door middel van carpooling, stijgt de vergoeding voor de bestuurder met de helft. De personeelsleden die meereizen, hebben logischerwijs geen recht op een kilometervergoeding. Oefent het personeelslid een reizende functie uit? Dan krijgt die een maandelijkse forfaitaire kilometervergoeding. De overheid bepaalt hoeveel die precies bedraagt.

Heeft u hierover vragen of wilt u graag meer informatie? Contacteer ons gerust. 

Bericht delen

Gerelateerde blogberichten

Btw-vrijstellingsregeling

Btw-vrijstellingsregeling

Lees meer
Update steunmaatregelen: verlengde steun tot 30/9

Update steunmaatregelen: verlengde steun tot 30/9

Lees meer
Bekijk alle blogberichten