Contacteer ons

Mijn belastingaangifte indienen (Tax-on-web)

Net als iedere belastingplichtige moet u ook jaarlijks uw belastingaangifte doen. U kunt de aangifte van het inkomstenjaar van het jaar voordien via het internet invullen en versturen door middel van een beveiligde verbinding. Tax-on-web werd voor het eerst in gebruik genomen in 2003. Sindsdien blijven de bezoekers jaarlijks groeien. Verkiest u een andere manier? Dat staat u volledig vrij.

 Zoals elk jaar kunt u uw belastingen op 3 manieren indienen:

1. Elektronische aangifte

Tax-on-web is een online applicatie die u de mogelijkheid biedt uw belastingaangifte elektronisch in te dienen. Bijna iedereen kan zijn inkomsten in de personenbelasting online aangeven. Dit zijn bijna alle privépersonen en zelfstandigen. Tax-on-web wordt meestal opengesteld eind april en u heeft de tijd tot midden juli om uw aangifte in te dienen.

De online aangifte heeft heel wat voordelen:

  • Veel vooraf ingevulde gegevens
  • Hulp bij het invullen
  • Snellere afhandeling van uw aangifte
  • Raming van de verschuldigde belasting met optimalisering
  • ...

2. Papieren aangifte

De papieren belastingbrief wordt meestal in mei opgestuurd. Het ingevulde formulier moet ten laatste eind juni bij het plaatselijke scanningscentrum van de FOD Financiën toekomen.

3. Aangifte via uw boekhouder

Als uw mandataris uw belastingbrief invult, heeft die nog tijd tot oktober. U wacht best niet tot het laatste moment om uw aangifte in te dienen. Als u niet tijdig indient, krijgt u namelijk geen verwittiging meer. In plaats daarvan riskeert u onmiddellijk een boete.

Bericht delen

Gerelateerde blogberichten

Btw-vrijstellingsregeling

Btw-vrijstellingsregeling

Lees meer
Update steunmaatregelen: verlengde steun tot 30/9

Update steunmaatregelen: verlengde steun tot 30/9

Lees meer
Bekijk alle blogberichten