Contacteer ons

Specifieke steunmaatregel RIZIV: beschermingsmateriaal

Beste klant,

Indien u beschikt over een RIZIV-nummer of indien uw activiteit aansluit bij de opgesomde categorieën, heeft u recht op een tegemoetkoming van het RIZIV. Dit ter tegemoetkoming in de kosten die u deed voor de aankoop van beschermingsmateriaal tegen COVID-19. Deze premie verschilt afhankelijk van tot welke categorie u behoort. We sommen ze even voor u op:

Categorie 1

Als arts, thuisverpleegkundige, kinesitherapeut, logopedist, vroedvrouw, klinisch psycholoog of klinisch orthopedagoog ziet u patiënten bij hen thuis of in een privépraktijk? Dan heeft u recht op 2,5 euro per patiëntencontact, met een maximum van 500 euro per maand.

Categorie 2

Als apotheker, audicien, opticien, bandagist, orthopedist ziet u patiënten in een openbare ruimte of u ziet patiënten in een medisch huis of een revalidatiecentrum? Dan ontvangt u een forfait van 500 euro per maand, per vestigingseenheid.

Categorie 3

Als diëtist, ergotherapeut, podoloog of orthoptist krijgt u een forfait van 100 euro per maand.

Categorie 4

Als tandarts of als arts-specialist in de stomatologie of in de otorhinolaryngologie heeft u recht op 20 euro per fysiek patiëntencontact met een maximum van 4.000 euro per maand.

 

Voor de periode van 4 mei tot 31 augustus 2020 zal u deze vergoeding uiterlijk op 31 december ontvangen. Voor de periode na 31 augustus zal de uitbetaling in het voorjaar volgen.

Als u behoort tot categorie 1, 3 of 4, zal het ziekenfonds deze tegemoetkoming naar u doorstorten op basis van uw geregistreerde patiëntencontacten. U dient geen aanvraag te doen, maar wel een rekeningnummer te registreren in uw ‘MyRiziv-service’.

Indien u behoort tot categorie 2 en aan het werk bent in een medisch huis of revalidatiecentrum, zal het ziekenfonds de tegemoetkoming ook automatisch doorstorten. U hoeft dus niets te doen. Voor apothekers is de regeling nog niet rond, zij worden hier normaal nog voor gecontacteerd door het RIZIV zelf.

Indien u valt onder de overige opgesomde beroepen onder categorie 2, kan u een aanvraag doen via de ‘MyRiziv-service’ en ‘Financiering Beschermingsmateriaal Covid’. U kan deze aanvraag doen sinds 17/11 indien u over een RIZIV-nummer beschikt. De premie kan tot 15/12 aangevraagd worden.

Indien u verdere vragen heeft bij deze maatregel of bij het aanvragen ervan, kan u ons steeds contacteren. Ook voor andere hulp staan wij steeds ter uwer beschikking.

 

Tot binnenkort,

 

Het Eskofin-team.


Gepubliceerd op: 26/11/2020

Bericht delen

Gerelateerde blogberichten

Btw-vrijstellingsregeling

Btw-vrijstellingsregeling

Lees meer
Update steunmaatregelen: verlengde steun tot 30/9

Update steunmaatregelen: verlengde steun tot 30/9

Lees meer
Bekijk alle blogberichten