Contacteer ons

Update steunmaatregelen: Nieuw Vlaams Beschermingsmechanisme

Beste klant,

Alweer hebben een resem van nieuwe maatregelen het licht gezien. En gelukkig maar, want deze zijn hard nodig om verschillende sectoren overeind te houden. Maar wie ziet het bos nog door de bomen? We proberen uw blik te verruimen met deze nieuwe update.

1.      Nieuw Vlaams Beschermingsmechanisme

Sinds 16/11 kan u een aanvraag doen voor het verkrijgen van het ‘Nieuw Vlaams Beschermingsmechanisme’.

De voorwaarde hiervoor is opnieuw een omzetdaling van 60% ten opzichte van dezelfde referentieperiode vorig jaar. Er kan gekozen worden voor een referentieperiode van:

a)      1/10 – 15/11

b)     19/10 – 15/11

Verplicht gesloten sectoren die kiezen voor referentie periode b, dienen de omzetdaling niet aan te tonen. Voor de overige sectoren én referentieperiode a is een staving wel verplicht.

De premie bedraagt 10% van de omzet (exclusief btw) tijdens de gekozen referentieperiode in 2019. Voor iemand actief in bijberoep kan 5% verkregen worden. Bij de aanvraag zal de omzet van zowel de gekozen referentieperiode als van kwartaal 4 2019 doorgegeven dienen te worden. U kan voor deze cijfers uw dossierbeheerder contacteren.

Indien u kiest voor referentieperiode a is er een minimumpremie voorzien van 1.000 euro en een maximum van 11.250 tot 60.000 euro, afhankelijk van het aantal werknemers actief in uw zaak. Voor referentieperiode b geldt er een minimum van 600 euro en een maximum van 7.500 tot 40.000 euro.   

De aanvraag kan u doen tot 31/12 via de website van Vlaio:

https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/nieuw-vlaams-beschermingsmechanisme

Ook voor de periode 16/11 tot 31/12 zal een gelijkaardige premie in het leven geroepen worden. Daarover hopen we binnenkort meer details te krijgen.

2.      Bestaande maatregelen verlengd

Enkele van de reeds bestaande maatregelen worden verlengd:

-        Vrijstelling of uitstel voor de betaling van de sociale bijdragen wordt verlengd tot en met  kwartaal 4 2020. (Let op: we raden u alsnog aan deze sociale bijdragen zo veel als mogelijk dit jaar te betalen, aangezien deze aftrekbaar zijn voor uw personenbelasting van 2020)

-        Overbruggingsrecht verlengd tot en met december

-        Dubbel overbruggingsrecht bij verplichte sluiting of sluiting bij sterke afhankelijkheid van verplicht gesloten sectoren

-        Soepel systeem voor tijdelijke werkloosheid tot 31/03/2021

Onze samenwerkende sociaal secretariaten hebben ons verzekerd dat zij u contacteren voor de hierboven vermelde maatregelen. Indien u hier toch vragen bij heeft voor ons, zijn we steeds bereikbaar.


Contacteer ons gerust bij verdere vragen!

U blijft verder op de hoogte door ons te volgen op Facebook en Instagram. 

 

Tot binnenkort,

Het Eskofin-team.


Gepubliceerd op: 23/11/2020


Bericht delen

Gerelateerde blogberichten

Btw-vrijstellingsregeling

Btw-vrijstellingsregeling

Lees meer
Update steunmaatregelen: verlengde steun tot 30/9

Update steunmaatregelen: verlengde steun tot 30/9

Lees meer
Bekijk alle blogberichten