Contacteer ons

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Samen duurzaam groeien

Bij Eskofin doen we op elk vlak aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ontdek de stappen die we met ons bedrijf zetten om de wereld een stukje beter te maken.

Samen duurzaam groeien

We willen altijd beter doen. Niet alleen voor onze medewerkers en voor onze klanten, maar ook voor de maatschappij. Daarom nemen we bij Eskofin elke dag opnieuw onze verantwoordelijkheid op. Want maatschappelijk verantwoord ondernemen of MVO gaat voor ons verder dan het beste fiscale advies en onze pioniersrol in digitalisering. Als organisatie zijn we ons bewust van de impact die we hebben op de mensen waarmee we samenwerken en op de wijdere wereld. Daarom houden we in alles wat we doen volledig rekening met mens, milieu en maatschappij. Dat doen we heel concreet.

Van woorden naar daden

We doneren ieder jaar aan (lokale) goede doelen. Zo schonken we in 2020 mee een kerstdiner aan de Gentse opvang voor dak- en thuisloze mensen. Voor elk van onze klanten planten we ook een boom. Niet alleen een mooi symbolisch gebaar, maar vooral een concrete manier om onze collectieve CO₂-uitstoot te compenseren. In 2020 kwamen er zo in naam van onze klanten meer dan 500 bomen bij in een herbebossingsproject in Peru. Voor 2021 mikken we op 100 nieuwe klanten, wat neerkomt op nog eens 100 extra bomen in Peru. Want meer zuurstof in de lucht betekent ook ademruimte voor onszelf in de toekomst.

GoForest

Ecologische voetafdruk

Bij Eskofin trachten we om zo veel als mogelijk in onze eigen energievoorziening te voorzien. Dat komt door de 360 zonnepanelen op het dak van ons kantoor in Destelbergen. Ook in de details letten we op onze ecologische voetafdruk. Jaarrekeningen naar klanten worden standaard digitaal verzonden, wat een hele berg papier scheelt. En het water dat we drinken op kantoor, is gefilterd leidingwater. Zo vermijden we onnodig en duur transport in plastic of glazen flessen. Dat houdt onze ecologische impact minimaal.

Samen nieuwe ideeën bedenken

Een betrokken bedrijf leeft bij gratie van z’n medewerkers. Zo ook bij Eskofin. Daarom hebben we drie permanente werkgroepen lopen. Die buigen zich over respectievelijk klanten, structuur en organisatie en ons eigen team. Elk van onze mensen kiest zelf bij welke werkgroep hij of zij zich het best voelt. Vervolgens gaat elke werkgroep onafhankelijk aan de slag om nieuwe initiatieven te bedenken die bijdragen aan beter, meer verantwoord ondernemerschap.