Contacteer ons

Wapen uw zaak tegen cybercriminelen

Wapen uw zaak tegen cybercriminelen: 45% subsidie


Beste klant,


We horen en lezen het tegenwoordig overal: via allerhande praktijken zoals phising, hacking, informaticafraude, ransomware, … dringen cybercriminelen steeds vaker onze privé én onze professionele sfeer binnen. Met de info die ze op die manier bemachtigen, kunnen ze veel schade aanrichten. Onder het mom ‘beter voorkomen dan genezen’, willen we u daarom een betere cybersecurity aanbevelen. Onder de juiste omstandigheden betaalt Vlaio 45% van de kost terug.

Cybersecurity-verbetertraject

Het door de overheid aangeraden pakket voor Vlaamse KMO’s bestaat uit drie stappen:

1. Grondige analyse van de cybersecurity in uw bedrijf met behulp van een expert

2. Opmaak actieplan

3. Uitvoeren actieplan met begeleiding van een expert ter zake

Ook de medewerkers van uw onderneming worden bij dit traject betrokken zodat ook zij de mogelijke risico’s op een betere manier gaan inschatten en preventief aanpakken.  

Subsidie VLAIO

Een dergelijk traject kost uw onderneming afhankelijk van de omvang en dienstverlener een bedrag tussen de 25.000 en 50.000 euro. De Vlaamse Regering neemt 45% hiervan voor zijn rekening als de voorwaarden voldaan zijn. U moet onder andere kiezen tussen één van negen door de overheid aanbevolen experten. Deze experten vindt u terug op de website van Vlaio:

https://www.digitaletoekomst.be/nl/cyber-security/aan-de-slag/cybersecurity-verbetertrajecten-voor-kmos

Aan de slag

Het enige wat u dient te doen, is één van de negen dienstverleners contacteren. Zij overlopen samen met u of u aan de voorwaarden voldoet. Indien dit het geval is, krijgt u van hen een uitgebreide offerte, dewelke door uzelf en VLAIO moet goedgekeurd worden. Nadien kan er van start gegaan worden met de analyse.

Komt u niet in aanmerking voor deze subsidie of ligt het investeringsbedrag voor uw onderneming te hoog, check dan zeker de tips op de website van VLAIO die u kunnen helpen zelf al een eerste bescherming op te zetten:

https://www.digitaletoekomst.be/nl/cyber-security/aan-de-slag/tips

Wij wensen u alvast veel succes met het beveiligen van uw privé en uw zaak.

 

Tot binnenkort,

Het Eskofin-team.

Gepubliceerd op 09/04/2021


Bericht delen

Gerelateerde blogberichten

Btw-vrijstellingsregeling

Btw-vrijstellingsregeling

Lees meer
Update steunmaatregelen: verlengde steun tot 30/9

Update steunmaatregelen: verlengde steun tot 30/9

Lees meer
Bekijk alle blogberichten